Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011


Απέκτησαν τρίδυμα με εξωσωματικό θαύμα!

Με την πρώτη προσπάθεια κατάφερε να γίνει πατέρας 37χρονος που 

πάσχει από καρκίνο. Είχε δώσει σπερματοζωάρια πριν ξεκινήσει τις

 χημειοθεραπείες


Μεγάλη επιτυχία της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ζευγάρι από την κεντρική Μακεδονία, που ο 37χρονος άντρας πάσχει από καρκίνο των όρχεων και δεν έχει σπερματοζωάρια, απέκτησε τρίδυμα και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια.
Οπως εξήγησε στο Εθνος ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Γιώργος Μαρούλης, το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και τα ποσοστά επιτυχίας περιορισμένα.
«Είχε ληφθεί λίγος ιστός με σπερματοζωάρια από τον σύζυγο πριν ξεκινήσει τις χημιοθεραπείες και χάσει εντελώς την ικανότητα παραγωγής σπερματοζωαρίων. Το υλικό κρατήθηκε σε τέσσερα φιαλίδια στην κατάψυξη. Οταν το ζευγάρι αποφάσισε να δοκιμάσει τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, χρησιμοποιήσαμε ένα από τα φιαλίδια», μας είπε ο κ. Μαρούλης. Τρία ωάρια γονιμοποιήθηκαν και τα έμβρυα εμφυτεύτηκαν στη μήτρα της 30χρονης μητέρας.
Και τα τρία προχώρησαν, γεγονός σπάνιο, που ωστόσο χαροποίησε το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής, αλλά και τους γονείς. Πριν από μερικές μέρες τα τρίδυμα γεννήθηκαν και χαίρουν άκρας υγείας, όπως και η μητέρα τους, ενώ το ζευγάρι δηλώνει στην κυριολεξία τρισευτυχισμένο.
Ο σύζυγος συνεχίζει τις χημιοθεραπείες για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και αν το ζευγάρι αποφασίσει να κάνει και άλλα παιδιά, θα αποψυχθεί το υλικό που έχει δώσει και φυλάσσεται στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Νοσοκομείου ΑλεξανδρούΙολης.
Αισιόδοξο μήνυμα«Το περιστατικό αυτό στέλνει ένα μήνυμα σε όλα τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και τα καταφέρνουμε ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Μαρούλης και πρόσθεσε πως στο εξής όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο μπορούν να διατηρήσουν σπερματοζωάρια (οι άντρες) ή ωάρια (οι γυναίκες), προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία τους να προσπαθήσουν να κάνουν παιδιά. Η Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το 2004 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 100 επεμβάσεις με πάνω από τις μισές να έχουν επιτυχή αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου